Trænerudflugt til London – Chelsea Football Academy

Hos Gentofte Fodbold Akademi forsøger vi ikke blot at inspirere vores spillere, men i særdeleshed også vores trænere, der uge-efter-uge, uanset sol, regn eller slud, sætter GFA-aktiviteterne i gang. Læs beretningen her fra årets Træner tur.

Stamford_Bridge_Clear_Skies.JPG

I den første uge af november, blev trænerne fra Gentofte Fodbold Akademi's årgang 2008, 2009 og 2010 sendt på inspirationsvisit til London, hvor programmet blandt andet stod på besøg hos Chelseas berømte Akademi-og Træningscenter i Cobham, London samt Champions League på det sagnomspundne Wembley med Tottenham og Real Madrid som aktørerne. 

Det var med forventningens glæde, at trænerne ankom til Chelseas majestætiske træningsanlæg i Cobham, hvor rundvisning og observation af U9 til U12 træningen, per invitation af Chelseas ungdoms- og talentkoordinator Paul Waldron, var dagens program.

Henover en spækket eftermiddag- og aften, blev trænerne vist rundt på Cobham, hvor den ene perfekte bane efter den anden prydede anlægget. Yderligere fik vi, i øvrigt sammen med repræsentanter fra det japanske fodboldforbund, en præsentation af strategien- og tankerne bag Chelseas ungdomsstrategi. En strategi som, trods sin kontroversielle natur, har opnået resultater der taler sit tydelige sprog i form af udviklede spillere der repræsenterer klubber henover de fem største europæiske ligaer, såvel som en perlerække af imponerende resultater i ungdomsturneringer på tværs af både Storbritannien og Europa.

Dagen blev kronet af en iagttagelsessession af Chelseas U9 til U12 træning, hvor vi under træningen befandt os på selve træningsbanen sammen med Paul Waldron. I denne kontekst var det muligt at stille spørgsmål- samt få forklaringer på træningens opbygning, udførelse m.m., mens træningen foregik omkring os. En kæmpe oplevelse, hvor trænerne efterlod anlægget inspirerede og fuld af nye ideer, til GFAs kommende vinter- og forårssæson.

Dagen efter var gruppen af trænere på Wembley til Champions League braget mellem Tottenham og Real Madrid. Endnu en kæmpe oplevelse, at indtage stemningen på et stadion, som i fodboldforstand forstås som sportens fødested.

Vi ses på træningsbanerne, hvor inspirationen fra London vil blive forsøgt implementeret i vores GFA-DNA!

Med venlig hilsen,
Gentofte Fodbold Akademi's Træner Team

Greg Jess